Vad händer i Falcons damlag? – uppdaterad 23 mars.

På onsdag kväll fick jag höra ett rykte om att Anton Holmqvist tvingas sluta som tränare för Falcons A-tjejer. Dagen efter publicerade Falcons styrelse en kort nyhet på hemsidan:

 

SST NET Falcons har valt att avsluta samarbetet med damlagets huvudtränare Anton Holmqvist då vi inte ser att det är rätt väg att gå för föreningens framtid. Vi vill passa på att tacka Anton för de här åren tillsammans och önskar samtidigt Anton lycka till med sin framtida karriär.

Arbetet med att tillsätta ny huvudtränare har påbörjats.

/Styrelsen

SST NET Falcons

 

Senare under dagen uppdaterade Falcons styrelse texten och då var skrivningen “då vi inte ser att det är rätt väg att gå för föreningens framtid” borta.

 
För mig som medlem och sponsor, både under förra och under den här säsongen, känns hela situationen väldigt frustrerande. Många tränarförändringar i laget de senaste åren och ett stort spelartapp för några säsonger sedan. Och nu tycks det vara dags för nästa stora spelartapp. Enligt information från två olika källor är det 6-9 spelare som slutar i laget. Helt klart är dock att det finns krafter som ger Anton och nu även mig skulden för det spelartapp som nu är på gång. Hej och hå, som det kan gå. Att sitta still i båten och gilla läget är som vanligt det som uppskattas mest av allt. Därmed inte sagt att det var vare sig rätt eller fel av Falcons att inte förlänga Antons kontrakt.
Uppdatering 2015-03-23: Enligt nya uppgifter så skall tydligen de flesta av tjejerna, som tidigare avsåg att lämna klubben, ha valt att stanna kvar. Detta är dock obekräftat.

 

Det är inte riktigt min melodi att sitta still i båten – och sedan kan “krafterna” i Falcons säga vad de vill. Finns det motsättningar och konflikter så skall dessa lyftas upp och ventileras öppet – det är styrelsens ansvar att ombesörja detta. Att motsättningar och konflikter uppstår är fullt naturligt när förändringar genomförs, även i ett innebandylag. Och det krävs att en styrelse tar tag i detta omgående då man får den minsta signal på att något inte står rätt till. Parterna måste samtidigt känna ett gediget förtroende för styrelsens “medlare” – annars funkar det inte. Konfliktlösning är inte lätt. Ofta är det enklast att helt enkelt sparka ut den part i konflikten vars frånvaro orsakar minst skada och etablera en eller flera syndabockar och skriva om historien lite grann.

 

 

 

 

På flicksidan är det sedan några säsonger tillbaka ganska tunt. Vi har ett F14-lag som är i starkt och trängande behov av ett förbättrat tränarstöd och jag hoppas att det är på gång förändringar för det laget redan nu. F12-laget har en stor trupp som utvecklas i raketfart, har enormt roligt tillsammans och har gjort en väldigt bra säsong. Men vi saknar sedan några säsonger tillbaka bryggan mellan flicklagen och damlaget – ett F16/DamU-lag, vilket inte är hållbart på sikt om föreningen avser att fortsätta satsningen med ett damelitlag.

 

Det är med sorg i hjärtat som jag tvingas konstatera att Falcons inte har lyckats förändra något. Återstår att se om Falcons kan göra om och göra rätt – och det gäller ju då styrelse och spelare/medlemmar.

 

Jag har i dagarna valt att återkalla Falcons rätt att använda mina bilder. Jag har framfört önskemål om att länken till Foto261.se och bildgalleriet på Falcons hemsida tas bort. Jag har inte fått något svar från Falcons, men noterar att länken är borta, men bildgalleriet är fortfarande kvar. Några svar från Falcons får jag inte. I fortsättningen kommer jag endast att fotografera Falcons representationslag i den mån media önskar en fotobevakning, och eventuellt blir det några fotoalbum i samband med dessa fotosessioner.

 

Däremot kommer jag att fortsätta att fota några ungdomslag som jag har följt genom åren och då blir det fler fotoalbum så klart och här kan Falcons få rätt att publicera bilder efter överenskommelse i varje särskilt fall. Lag- och porträttfotografering har jag redan tidigare tackat nej till inför nästa säsong och det löser Falcons gratis genom Expressbild eller någon annan aktör på marknaden. Det blir säkert kanonbra!

 

Det är också uppskattningen från ungdomslagen och deras supportrar som starkt bidragit till att jag fortsatte att fotografera för Falcons. Och om jag skall vara helt ärlig så är det en enorm skillnad på att fota för föreningar som Häljarps SK, BoIS, IK Wormo och FBC Viljan – så mycket roligare och så mycket mer positiv feedback och små trevliga kick-backs. Jag får nog gå tillbaka till Pekkas tid i Falcons för att hitta något motsvarande.

 

Men nu är det dags att blicka framåt och bajsa på det som varit – hahaha. I morgon söndag blir det lite innebandyfotande i Semmehallen med några ungdomslag i Falcons. Säsongens sista seriematcher för både F14 och P14. Och fotbollssäsongen med Wormo och BoIS drar snart igång på riktigt. Vi ses där ute vid planerna 🙂