Gertie’s rabatt gör skillnad

I grannhuset här i Sandvången bor en kvinna, Gertie, som vårdar rabatten utanför porten. Landskronahems ursprungliga rabatt är borta sedan länge och saknas av ingen.

 

Måndagens regn var uppskattat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gertie gör skillnad för oss som bor här och det är med glädje som jag dagligen passerar rabatten och kan njuta av vackra blommor. Men hon är inte ung längre och det är med stor möda som hon rensar ogräs och ser till att blomstren trivs. Vi tyckte bägge två att det var skönt med regn häromdagen, då ingen av oss är särskilt förtjusta i värmen.

 

Lavendeln till höger i bilden växer så det knakar


Jag plockar några Lavendelblad och pressar mellan tummen och pekfingret och njuter av den underbara doften, alltmedan jag lyssnar på Gertie som har många och bestämda åsikter. Jag hoppas verkligen att hon får behålla hälsan länge till. Det är gott med människor som gör skillnad.

Jag frågade Gertie för några år sedan om hon fick någon hyresrabatt för att hon gör ett så fint jobb med rabatterna utanför huset. – “Näe, du. Någon annan rabatt än den här har jag inte”, sa hon och pekade på sin rabatt. Jag hoppas att Landskronahem börjar uppmärksamma Gertie och andra hyresgäster som förbättrar närmiljön. Det är de sannerligen värda.