Falcons A-tjejer vs Häljarps F16, nästan

 

Vi hade alla förväntat oss att returmachen mellan SST NET Falcons och Häljarps SK skulle bli en rysarmatch i vanlig ordning. Men icke sa Nicke och petade in några pinnar i Häljarps framhjul, samtidigt som Falcons vässat upp tempot i sitt spel med betydligt fler direkta tillslag i passningsspel och vid skyttet. Häljarp har haft problem med sjukdom i truppen och vi saknade några Häljarpslirare i dag. Falcons hade också en heltänd Johanna Kvist tillbaka på planen. Matchen slutade 12-3 till Falcons A-tjejer, vilket var helt rättvist och inte något att snacka om.

 

Det var kul att se Elin, 14 år, i Häljarp på planen.

 

 

Och Falcons Hannah Nilsson, 13 år, i Falcons.

 

 

Falcons tog hem en välförtjänt och odiskutabel seger med 12-3 tar därmed tillbaka kronan från Häljarp som bästa lag i Landskrona. Den här säsongen.

Jag har sponsrat Falcons Lina Bergvall den här säsongen och det har varit en glädje att se henne i målet under många säsonger nu. Både med Häljarps SK och med SST NET Falcons.

 

 

Dagens pärla serverades av Malin Svahn i Häljarps SK. I numerärt underläge tog den här unga, talangfulla vinnarskallen hand om bollen i närkamp med två Falconslirare och satte ett av Häljarps tre mål. Se här.

 

 

Matchbilder finns på plats här.

 

Fredrik Jönsson (Häljarps SK), konstaterar efter matchen att “Landskrona var numret för stora idag. HSK hade redan gått på julledighet innan matchen”.

 

SPY (Roger Hansson, Malmhaug): “Matchen var Falcons från första sekunden och Häljarp såg väldigt tama ut. Falcons vann allt på plan i dom två första perioderna. Det var inte från i tredje som Häljarp vaknade till, men Falcons slog av lite på takten. En rättvis seger.”

 

Anton Holmqvist (SST NET Falcons): “Skönt med en seger, förväntade mig en 9-8 eller 11-10 match men vi gör det fruktansvärt bra i två perioder går ner oss i tredje men hämtar upp oss och låter inte Häljarp vinna sista perioden. Skönt att flera spelare skriver sitt namn i protokollet.”