Vad händer med Sverige och fotografin?

Frågan “Vad händer med Sverige?” tjatas sönder om och om igen sedan länge i sociala medier. Ofta med en länk till alarmerande tidningsrubrik vars syfte, nu som då, är att locka fler läsare. Inte heller sällan genom att skapa oberättigad rädsla. Förmodligen har man inte läst artiklar och debattinlägg om brottsstatistiken och hur det egentligen är i verkligheten. De artiklarna får ju inte uppblåsta rubriker. Men skit samma med det.

 

Fortsatt positiv utveckling för fotandet och Foto261

Fotoalbumen har dock fortsatt att växa i omfattning och omfattar just nu 39.979 foton. Foto261 hade i snitt nästan 2.000 unika besökare/månad under 2015 och det är ju enormt roligt och stimulerande 🙂

 
Så klart att jag tycker att det är roligt att få beröm, men samtidigt känner jag mig både besvärad och nervös av att befinna mig i rampljuset. Lite social ångest lurar i bakgrunden. Väldigt blandade känslor. Lokala media hör emellanåt av sig och vill göra något, men Landskronaposten gjorde ett reportage för några år sedan och det man skrev då står sig än i dag, tycker jag. Googla med mitt namn och “HD”, så hittar du reportaget.

 
Framöver under våren blir det fortsatt innebandyfotande och när väl den värsta vintern har lämnat Skåne, blir det även utrymme för fotbollen. Den 6-7 februari har jag Landskrona Ishall som mål då Landskrona Konståkning & SK arrangerar tävlingen Lars Larsson Hoppet. Konståkning är nog den svåraste fotoutmaning jag har upplevt. Svårt att få fokus att hamna rätt då åkarna inte har en massa reklamtryck på dräkterna och ljuset i ishallen är inte alls bra, tyvärr. Hoppas på att Kommunen byter ut lysrörsarmaturen i alla hallar mot energisnålare och starkare LED-belysning. Ett steg framåt både för miljön och för oss mörkrädda 🙂
Vad händer med fotografin?

 
De två senaste fotoalbumen som jag har publicerat innehåller enbart foton tagna med mobilkameran. Den tar så bra bilder och nu förtiden har jag inte längre med mig någon liten kamera i jackfickan längre. Mobilkameran räcker mer än väl till i de allra flesta fall. Jag kan inte se annat än att hela kameraindustrin kommer att förändras radikalt under de närmaste fem åren. De dyraste proffskamerorna för sport- och actiofoto i dåligt ljus kommer att finnas kvar. Men marknaden för mellansegmentet och s.k. instegskameror kommer nog att krympa – och det rejält.

 
Här en bild tagen idag med mobilen i Karlslundsparken. Blåsigt och duggregn (Skånsk vinter). Lite efterbehandlad i Adobe Lightroom.