Foto: Jakob Bjarke

65 år gammal amatörfotograf. Pensionär. Enbo med son och två barnbarn. Hängiven Landskronabo.

Många år sedan jag började fotografera och på den tiden fanns inga digitalkameror. Efter flera års uppehåll i fotograferandet, köpte jag mig en digitalkamera i maj 2008 och fastnade direkt. Det var befriande för kreativiteten att omedelbart kunna se resultatet på kamerans skärm. Inget mer slabb med framkallning av film eller att vänta på diabilder från ett fotolabb.

Fram till 2010 blev det mest natur- och landskapsfoton vid sidan om rena familjebilder. Men jag tröttnade lite på det och sökte ett “fotoprojekt”. Det var mitt äldsta barnbarn, som bjöd in mig på en spännande resa då han bad mig följa med och fotografera en innebandymatch med Falcons P10-lag. Det var en rejäl utmaning – snabb actionsport i ofta dålig belysning, men så småningom började bilderna bli allt bättre. Både tack vare ny utrustning och att jag lärde mig att ta bättre bilder. Mina två barnbarn spelar innebandy och fotboll, vilket ledde till att jag fotat en hel del på Exan och Ulkavallen också.

Under de senaste åren har det även blivit en del gatufotografering. Innebandyn och fotbollsbilderna har kompletterats med bilder tillsammans med Landskrona Konståkning & Sportklubb, BoIS Akademi, Landskrona Ridklubb. Det har också blivit allt fler videos på min YouTube-kanal. Videofilmandet är verkligen en utmaning och jag håller sakta på att lära mig.

Foto ska’ va kul!

/Ulf Bjarke 12 juni 2016

 

Hör gärna av dig via e-post! (klicka KONTAKT på menyraden)